diumenge, 18 d’agost del 2013

Peppa pig!!!

Avui us deixam un post ben completet!!

Pastís de Peppa Pig, amb recepta del bescuit genovès i la nostra opinió sobre la darrera marca de fondant que hem descobert: el fondant portuguès sodifer!
Sembla mentida però la nostra nebodeta Lida ja té un anyet!!

El primer aniversari és el més especial de tots: fa un any que la vida ens ha canviat i volem que aquella personeta (i tots els que l'envolten) visqui un dia màgic. 
Encara recordam els preparatius de la festa del primer aniversari del nostre fill gran: convides a casa tots els amics i la família (el primer aniversari s'ha de fer com toca), penses que tot el menjar que has preparat (amb ajuda, perquè encara vas de bòlit) no bastarà per a tothom, decores i redecores tooota la casa i fas instantànies de cadascun dels moments i regals que li duen els convidats (que després mostres en sessions inesgotables de cinema familiar i que t'encanten).
És que clar, recordes que a tots els àlbums de fotos (sobretot al teu) hi ha "la foto" del primer aniversari i amb el teu fill no pot ésser d'una altra manera (quan ja tens el segon convides als més íntims i amb el tercer el que tens clar que es farà a un xiqui-parc, perquè ja no tens temps ni ànims de muntar la festassa a casa).

En fi, deixem la nostàlgia per un altre moment i seguim amb na Peppa Pig, que quan ens posam així no acabam...
Per al  primer aniversari de na Lida li hem volgut fer un pastís ben suau, el més natural possible, i molt lleuger.
Per això, aquesta vegada hem fet servir una recepta del llibre de Thermomix una mica adaptada. Per al farcit hem emprat confitura de maduixes i la nostra buttercream de xocolata.
Els que ens seguiu sabeu que darrerament hem fet els nostres pastissos amb pasta de xocolata en lloc de fondant.
Ens ha costat molt trobar un fondant que ens agradàs; per això, o bé el fèiem noltros (amb tot el que això suposa: temps, dificultat...) o empràvem pasta de xocolata blanca (ideal, però que no és amiga de la calor...).
Per això, després de provar diferents fondants com Regalice, Squires kitchen, Funcakes..., ens hem decidit a passar-nos a la marca Sodifer, que, ara per ara, és la marca que ens agrada més de totes les que hem emprat.
Per començar vos direm que aquest fondant no es cruia ni resseca, no s'altera en passar unes hores, és molt suau i esponjós, té un gust fabulós i un preu que està molt bé (6,50 € el quilo).
El que no ens agrada tant, però que podrem suportar..., és que li costa bastant agafar el color,  no s'aferra al pastís amb tanta facilitat com d'altres (la part positiva és que tampoc s'aferra a la taula ni a les mans) i un cop posat s'escurça una mica (com fa el fondant casolà).
Això, evidentment, és la nostra opinió des de l'experiència que tenim. No vol dir que tothom hi trobi els mateixos avantatges i inconvenients, ja que cadascú espera coses diferents quan prova una nova marca de fondant.
Per noltros és bàsic que no es ressequi i que es mantengui inalterable, tant amb altes com baixes temperatures, que sigui bo de gust (aquest és de taronja) i fàcil de modelar. Per això estam seguríssims que aquest fondant serà el que emprarem a partir d'ara.

Per fer aquest pastís de Peppa Pig hem emprat dues bases de bescuit genovès, una de vainilla i l'altra de xocolata.

Ingredients que necessitam:


. 6 ous
. 200 g de sucre blanc
. 200 g de farina (per al de xocolata empram 150 g de farina i 50 g de xocolata en pols)
. Un pessic de sal
. una culleradeta d'essència de vainilla (no és imprescindible)

El primer que hem de fer és pujar els ous amb el sucre durant uns 10 minuts (us aconsellam una batedora o anar fent torns amb la família...). En cas d'emprar essència de vainilla o del que volgueu (taronja, llimona...) l'hi posam quasi apunt d'acabar.
Un cop estiguin ben pujats afegim la farina (amb o sense xocolata) de manera molt suau, lentament i intentant que no baixi gens la mescla.
Finalment, enfornam durant uns 30 minuts a 170 graus.
Veureu que el pastís puja molt, tot i no dur llevat, és molt esponjós i consistent i aguanta molt bé el pes del fondant.
Abans de farcir i decorar us recomanam que estigui dins la gelera 24 hores per tal que sigui més bo de manipular i no s'esmicoli.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar-nos un comentari. Ens fa molta il·lusió!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...